Sposób przygotowania:
Perła w pomidorku
Kaszę wsyp do miski. Dwa pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Cztery pomidory przekrój na połówki, wyjmij miąższ ze środka, posiekaj go drobno. Wymieszaj posiekane pomidory z kaszą. Obierz ogórka, wykrój gniazdo nasienne.
Połówki posiekaj lub zetrzyj na grubej tarce i domieszaj do sałatki. Oliwę, sok z cytryny, przyprawy wymieszaj dokładnie, dodaj do sałatki i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 2 - 3 godziny by kaszka wchłonęła dresing. Dodaj posiekaną natkę, roszponkę (część rozetek zostaw do dekoracji) i miętę. Wymieszaj wszystko po czym napełnij wydrążone pomidorki.
Połówki posiekaj lub zetrzyj na grubej tarce i domieszaj do sałatki. Oliwę, sok z cytryny, przyprawy wymieszaj dokładnie, dodaj do sałatki i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 2 - 3 godziny by kaszka wchłonęła dresing. Dodaj posiekaną natkę, roszponkę (część rozetek zostaw do dekoracji) i miętę. Wymieszaj wszystko po czym napełnij wydrążone pomidorki.
Nina W.