WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1805]

Pierogi z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi z ciasta jak na domowy makaron, z serem białym przyprawionym na ostro. Pyszne gotowane lub smażone.

Pierogi z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z serem

Ciasto:

Farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem

ETAP 1:

Składniki na ciasto umieścić w misce i zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Ciasto odstawić na kilkanaście minut żeby odpoczelo.

Następnie rozwałkować na cienki placek. Szklanką wycinać kółka.

Ser rozgnieść widelcem. Dodać żółtko. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Porcje farszu nakładać na krążki ciasta. Brzegi sklejac.

Pierogi gotować w osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia. Wykładać na talerz.

Podawać na gorąco pokraszone cebulką lub po wystudzeniu obsmażyć na maśle na patelni.

Perogi z serem
Pierogi po ugotowaniu i przestudzeniu obsmażone na maśle
Perogi z serem
Pierogi po ugotowaniu wyłożone na talerz.
Perogi z serem
Pierogi w trakcie gotowania w garnku w osolonej wodzie