Sposób przygotowania:
Pyszna dynia hokkaido faszerowana dobrociami
Odetnij czapeczkę każdej dyni, usuń nasiona oraz pulpę. Wysmaruj dynie i jej wnętrze oliwą, solą następnie piecz ją w 180 stopniach przez 10/15 minut.
Na patelnie dodaj łyżkę oliwy, szalotkę i pory duś je na średnim ogniu. Pokrój pieczarki dołącz do porów i smaż przez kolejne 4 minuty. Dodaj przyprawy, passate, śmietanę, zmiażdżony czosnek i resztę pulpy dyni. Kontynuuj dusić przez 2 minuty.
Ugotuj quinoa lub ryż al dente. Wymieszaj warzywa, ryż, pietruszkę, tymianek oraz mozzarelle. Faszeruj dynie dołącz na górę czapeczkę i piecz w 180 stopniach przez 20-30 minut. Smacznego!
P. S. Pestki dyni zachowaj może masz ogródek, w którym je posadzić. Możesz również uprażyć je w piekarniku pycha!
Na patelnie dodaj łyżkę oliwy, szalotkę i pory duś je na średnim ogniu. Pokrój pieczarki dołącz do porów i smaż przez kolejne 4 minuty. Dodaj przyprawy, passate, śmietanę, zmiażdżony czosnek i resztę pulpy dyni. Kontynuuj dusić przez 2 minuty.
Ugotuj quinoa lub ryż al dente. Wymieszaj warzywa, ryż, pietruszkę, tymianek oraz mozzarelle. Faszeruj dynie dołącz na górę czapeczkę i piecz w 180 stopniach przez 20-30 minut. Smacznego!
P. S. Pestki dyni zachowaj może masz ogródek, w którym je posadzić. Możesz również uprażyć je w piekarniku pycha!