anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierogi z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi z serem można podawać z masłem i cukrem, że śmietana lub z sosami owocowym polecam są pyszne.

Pierogi z serem

Składniki:

Pierogi z serem

ciasto

  • 500 g mąki
  • 270 ml wody

farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem
Mąkę bardzo dokładnie wyrobić z gorącą wodą którą należy wlewać stopniowo. Ser zmielić dodać żółtko, odrobinę cynamonu oraz cukier waniliowy. Dokładnie utrzeć masę. Ciasto wałkować cienko wyciąć krążki szklanka nakładać farsz porcjami i dokładnie zlepić brzegi pierogów.

Zagotować wodę z odrobiną soli i wrzucać partiami na wrzątek, gotować około 6 minut.