ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pesto bazyliowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pesto - wspaniały, zdrowy i aromatyczny dodatek do mięs, kanapek i innych potraw

Pesto bazyliowo-orzechowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pesto bazyliowo-orzechowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pesto bazyliowo-orzechowe
Zaczynamy od zrumienia orzechów na suchej patelni, następnie można je odrobinę pokruszyć , przekładamy do pojemnika z blendera , dodajemy bazylię, sok z cytryny, parmezan, czosnek, oliwę z oliwek. Miksujemy na gładka masę przy pomocy blendera, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem i podajemy jako dodatek do ulubionych potraw. Smacznego:)
Pesto bazyliowo-orzechowe
Wszystkie składniki przekladamy do pojemnika,żeby było łatwiej wcześniej można pokruszyć trochę orzechy
Pesto bazyliowo-orzechowe
Ja rumienię wcześniej orzechy na suchej patelni

Tagi:

tarta