Sposób przygotowania:
Pesto z czosnku i migdałów
Czosnek myjemy osuszamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki. Migdały obieramy ze skórki i prażymy ze słonecznikiem na suchej patelni przez kilka minut.
Do naczynia wrzucamy liście, parmezan, migdały ze słoneczkiem, obrany ząbek czosnku i oliwę z oliwek całość blędujemy na gładką masę.
Jeśli będzie gęsta można dolać jeszcze troszkę oliwy z oliwek. Na koniec doprawiamy całość do smaku i przekładamy d o słoiczków.
Przechowujemy w lodówce. Pesto można też zamrozić.
Do naczynia wrzucamy liście, parmezan, migdały ze słoneczkiem, obrany ząbek czosnku i oliwę z oliwek całość blędujemy na gładką masę.
Jeśli będzie gęsta można dolać jeszcze troszkę oliwy z oliwek. Na koniec doprawiamy całość do smaku i przekładamy d o słoiczków.
Przechowujemy w lodówce. Pesto można też zamrozić.