Sposób przygotowania:
Pianka 3 kolorowa (troszke pracochłonna)
I WARSTWA
NAJPIERW ½ SZKL. WODY ZAGOTOWAĆ DODAĆ 4 ŁYŻECZKI ŻELATYNY ZAGOTOWAĆ DODAC ½ PALMY AŻ SIĘ ROZPUŚCI , WYSTUDZIĆ. W TYM CZASIE CAŁE JAJKO + 4 ŻÓŁTKA + ½ SZKL. CUKRU MIESZAĆ MIKSEREM AŻ DO UBICIA + CUKIER WANILIOWY STOPNIOWO UBIJAM DODAJE ŻELATYNĘ DO UBITEGO ( ŻELATYNA MA BYĆ ZIMNA). MIKSOWAĆ WLAĆ DO FORMY I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.
II WARSTWA
4 BIAŁKA UBJAM NA SZTYWNO DADAĆ ½ SZKL. CUKRU I CUKIER WANILIOWY UBIJAĆ MIKSEREM DODAĆ ZIMNĄ ŻELATYNĘ.
III WARSTWA
3 CAŁE JAJKA + ½ SZKL. CUKRU + CUKIER WANILIOWY + ŻELATYNA ZIMNA + 3 ŁYŻECZKI KAKAO
NA WIERZCH DWIE GALARETKI
NAJPIERW ½ SZKL. WODY ZAGOTOWAĆ DODAĆ 4 ŁYŻECZKI ŻELATYNY ZAGOTOWAĆ DODAC ½ PALMY AŻ SIĘ ROZPUŚCI , WYSTUDZIĆ. W TYM CZASIE CAŁE JAJKO + 4 ŻÓŁTKA + ½ SZKL. CUKRU MIESZAĆ MIKSEREM AŻ DO UBICIA + CUKIER WANILIOWY STOPNIOWO UBIJAM DODAJE ŻELATYNĘ DO UBITEGO ( ŻELATYNA MA BYĆ ZIMNA). MIKSOWAĆ WLAĆ DO FORMY I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.
II WARSTWA
4 BIAŁKA UBJAM NA SZTYWNO DADAĆ ½ SZKL. CUKRU I CUKIER WANILIOWY UBIJAĆ MIKSEREM DODAĆ ZIMNĄ ŻELATYNĘ.
III WARSTWA
3 CAŁE JAJKA + ½ SZKL. CUKRU + CUKIER WANILIOWY + ŻELATYNA ZIMNA + 3 ŁYŻECZKI KAKAO
NA WIERZCH DWIE GALARETKI