Sposób przygotowania:
Pianka budyniowa z białek z musem truskawkowym
Odmrożone białka umieścić w misie robota kuchennego, końcówką do ubijania ubijać białka na sztywno, gdy zacznie tworzyć się piana małymi porcjami w trakcie ubijania dodawać: zimną wodę, cukier puder, ocet oraz cukier wanilinowy.
Przed końcem ubijania piany dodać porcjami budynie i na małych obrotach wmieszać w pianę nie za długo.
Forma 25x25 cm wyłożona papierem do pieczenia, pianę delikatnie przełożyć do formy, piekarnik nagrzany na 150C, grzanie góra/dół, piec około 50 minut, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby wierzch za mocno się nie przypiekł, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Truskawki świeże lub odmrożone w blenderze zmiksować z cukrem pudrem, porcję pianki polać musem truskawkowym.
Przed końcem ubijania piany dodać porcjami budynie i na małych obrotach wmieszać w pianę nie za długo.
Forma 25x25 cm wyłożona papierem do pieczenia, pianę delikatnie przełożyć do formy, piekarnik nagrzany na 150C, grzanie góra/dół, piec około 50 minut, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby wierzch za mocno się nie przypiekł, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Truskawki świeże lub odmrożone w blenderze zmiksować z cukrem pudrem, porcję pianki polać musem truskawkowym.
slodkokwasnakuchnia1