Sposób przygotowania:
Biszkoptowe z dodatkiem pierników
Biszkopt - Ubijamy pianę z białek, wsypujemy cukier i żółtka mieszamy.Następnie dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem - delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki pieczemy 25 minut w temperaturze 180. Upieczone przekrawamy na 2 części. Masa jabłkowa - obieramy i trzemy jabłka na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka i podgrzewamy. Podgrzane jabłka ściągamy z gazu wsypujemy galaretki i dokładnie mieszamy. Odkładamy do lekkiego stężenia. Masa piankowa - Rozpuszczamy galaretki w 1/2 szklanki wody odkładamy do lekkiego stężenia. Ubijamy kremówki na mleku wlewamy po trochę tężejąca galaretkę - dokładnie mieszamy. Przełożenie ciasta Biszkopt - masa jabłkowa - pierniczki - masa piankowa - biszkopt - wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą posypujemy posypką.