Sposób przygotowania:
Letnia owocowa pianka z porzeczką i borówkamiETAP 1:
Masło rozpuścić do płynnej konsystencji, podzielić na dwie równe części (dla ułatwienia można rozpuścić osobno w miseczkach po 50 g)do ciepłego masła pokruszyć czekolady, do jednej białą do drugiej gorzką .Wymieszać aż się połączą.
Listki żelatyny namoczyć osobno, po dwa listki w zimnej tak jak pisze na opakowaniu, odcisnąć dobrze, dodać do każdej miseczki z czekoladą, wymieszać, aż się rozpuści. Masa czekoladowa musi być cały czas ciepła aby żelatyna się rozpuściła!
ETAP 2:
Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec cukier puder oraz łyżkę soku z limonki oraz skórkę-masa ma być gęsta i lśniąca.
ETAP 3:
Pianę podzielić na dwie części, każdą wymieszać z jedną masą czekoladową.
ETAP 4:
Do białej dodatkowo wsypać różowe wiórka czekoladowe i wymieszać.
ETAP 5:
Formę keksową wyłożyć papierem pergaminowym, wylać masę z gorzką czekoladą, posypać połową owoców, wylać białą masę, rozsypać resztę owoców oraz posypać różowymi wiórkami czekoladowymi.