Sposób przygotowania:
Pianka z owocami
2 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody i wystudzić ( w czasie upałów można dodać 3 galaretki ). Schłodzone mleko ubijać, aż osiągnie konsystencję piany. Do piany dodawać powoli wystudzone galaretki i ubijać, aż zacznie gęstnieć. Wlać do tortownicy wyłożonej biszkoptami i zostawić w lodówce do zastygnięcia. Następnie na wierzch wyłożyć dowolne owoce i zalać galaretką ( wcześniej rozpuszczoną i wystudzoną- zmniejszyć ilość wody o 1/3 ). Wstawić do lodówki. Jeżeli ktoś ma więcej czasu i lubi się "pobawić", to może sobie podzielić mleko na 4 części, a galaretki ( 2 różne kolory ) na połowy i zrobić piankę w paski- miksować po kolei każdą część mleka z jedną częścią galaretki i wylewać do tortownicy na przemian kolorami- tak jak na moim zdjęciu. SMACZNEGO :)
mięsko
andzia67
marianka
luna
AnetaŚw
Użyłam 7,5 %, ale może być 10 %. Moje dzieciaki uwielbiają tą piankę, a ostatnio Shreka- przepyszny :)