aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

piankowe ciacho

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne ciasto, zasmakuje kazdemu.

piankowe ciacho

Składniki:

piankowe ciacho

 

Sposób przygotowania:

piankowe ciacho
Kupujemy gotowy ciemny biszkopt lub pieczemy samemu tak jak jesny, dodając kakao. Nastepnie smarujemy go powidłami sliwkowymi, dzięki temu trochę nasiąknie i nie będzie taki suchy. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, czekoladę białą rozpuszczamy w rondelku, uważając by nam się nie przypaliła. Musimy cięgle mieszać, mozęmy dodać odrobinę masła. Powoli dolewamy do ubitej smietany, delikatnie mieszajac lyzka. Taka wartwe kremu kladziemy na powidla. Galaretke robimy wG. przepisu na opakowaniu, jesli nie jest slodzona mozemy dodac troche cukru. Dodajemy do niej wisnie, moga byc mrozone i pozostawiamy do lekkiego stezenia. Gdy nam zacznie powoli zastygac wylewamy ja na ciasto i wkladamy do lodowki.