Sposób przygotowania:
Piankowe serduszka
Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, każdą w osobnej miseczce i pozostawić do ostygnięcia. Truskawki zmiksować. Na blaszce ułożyć podłużne biszkopty. Mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia i ubić mikserem na sztywną piankę, podzielić piankę na dwie części, jedną dodać do galaretki agrestowej i wymieszać. Oczywiście wszystkie galaretki muszą być zimne,ale nie moga się jeszcze zsiadać. Tak więc wymieszną zieloną masę wylać na biszkopty, wyrównać. Przystępujemy do wykonania warstwy drugiej, do pozostałej części ubitego mleka dodać jedną galaretkę trukawkową i zmiksowane truskawki, wymieszać i wylać na warstwę zieloną, wyrównać i włożyć na ok. 15 minut do lodówki żeby trochę stężało. Na następnie na wierzch wylać galaretkę cytrynową i drugą truskawkową i pozostawić na parę godzin w lodówce do stężenia. Przygotować foremkę w kształcie serca i wycinać serduszka. Talerzyki posypać cynamonem i tartą czekoladą i układać po 2 serduszka;). Tak jak na zdjęciu, lub według własnego pomysłu.
gusia1000
marietta