Sposób przygotowania:
Piankowy sernik migdałowo-kakaowy
Białka ubić na pianę z dodatkiem cukru i cukru waniliowego.
Zmiksować składniki masy serowej z budyniem migdałowym i podzielić na połowę.
Do jednej części dodać kakao oraz połowę piany. Drugą część masy zmiksować z 2 łyżkami mąki pszennej i połączyć z pozostałą pianą.
Na przygotowane spód wylać najpierw masę jasną, na wierzchu rozłożyć masę kakaową - ta czynność nie wymaga precyzji.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-175*C i piec 70-90 minut w zależności od wysokości masy serowej.
Początkowo sporo rośnie, ale w trakcie stygnięcia opada.
Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i studzić 2-3 godz.
Sernik można kroić lekko ciepły, ale najlepiej smakuje dobrze schłodzony.
Zmiksować składniki masy serowej z budyniem migdałowym i podzielić na połowę.
Do jednej części dodać kakao oraz połowę piany. Drugą część masy zmiksować z 2 łyżkami mąki pszennej i połączyć z pozostałą pianą.
Na przygotowane spód wylać najpierw masę jasną, na wierzchu rozłożyć masę kakaową - ta czynność nie wymaga precyzji.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-175*C i piec 70-90 minut w zależności od wysokości masy serowej.
Początkowo sporo rośnie, ale w trakcie stygnięcia opada.
Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i studzić 2-3 godz.
Sernik można kroić lekko ciepły, ale najlepiej smakuje dobrze schłodzony.