Sposób przygotowania:
Piaskowiec z lukrem i owocami
1.Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę,następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy.Obie mąki łączymy z proszkiem do pieczenia i przekładamy do masy.Chwilę jeszcze ucieramy. 2.Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. 3.Pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni. 4.Lukier; Cukier puder ucieramy z wodą i kwaskiem cytrynowym do uzyskania jednolitej masy.Jeżeli używamy soku z cytryny nie dodajemy już wody. 5.Jeszcze ciepłe ciasto smarujemy lukrem i udekorujemy dowolnymi owocami.
Nina W.
Babeczka35
Piekłam pączki,ale przepis już dodałam wcześniej.:)
A co do ciasta to dziękuję,lukier zawsze sama przygotowuję:)