Sposób przygotowania:
Piaskowiec karmelowy
Żółtka oddzielić od białek.
Masło ucierać, dodając żółtka, cukier, sok z cytryny, śmietanę.
Następnie z białek ubić pianę, dodać ją do utartej wcześniej masy i wymieszać.
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą formę i piec około 40 minut w temperaturze 200 C.
Pozostawić do ostygnięcia.
Mleko skondensowane gotować 3 godziny w puszce zanurzonej w wodzie, a kiedy ostygnie wyłożyć gotową masę na ciasto.
Na koniec posypać posiekanymi orzechami.
Masło ucierać, dodając żółtka, cukier, sok z cytryny, śmietanę.
Następnie z białek ubić pianę, dodać ją do utartej wcześniej masy i wymieszać.
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą formę i piec około 40 minut w temperaturze 200 C.
Pozostawić do ostygnięcia.
Mleko skondensowane gotować 3 godziny w puszce zanurzonej w wodzie, a kiedy ostygnie wyłożyć gotową masę na ciasto.
Na koniec posypać posiekanymi orzechami.
Persik
jovi
Ja również:)