Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Piastowskie zrazy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Piastowskie zrazy mniami!

Piastowskie zrazy

Składniki:

Piastowskie zrazy

 

  • 40 dkg polędwica,
  • 10 dkg tłuszcz,
  • 2 szt cebula,
  • 1 szt jajko,
  • 25 dkg wątroba wieprzowa,
  • 2 łyżki margaryna,
  • Sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Piastowskie zrazy
Mięso porcjujemy i rozbijamy na płaty. Sporządzamy nadzienie: wątrobę i cebulę drobno siekamy, przysmażamy na tłuszczu, dodajemy pieprz, sól i jajko. Przygotowany farsz nakładamy na rozbite mięso i formujemy w kształt pieroga, smażymy na tłuszczu. Podajemy w sosie pomidorowym z ziemniakami.

Tagi:

jajko jajka