czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Pieczarki faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapelusze pieczarek świetnie nadają się do faszerowania i grillowania, z mięsem tworzą syte danie :)

Pieczarki faszerowane

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

  • 4 duże kapelusze pieczarek
  • 20 dkg mięsa mielonego
  • 100 g boczku w plasterkach
  • 2-3 łyżki groszku konserwowego
  • 1 mała cebulka
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki pasty chili
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
Cebulę drobno posiekać i razem z przyprawami dodać do mięsa, i dokładnie wymieszać, na końcu dodać groszek konserwowy.

Mięso z groszkiem nałożyć do kapeluszy pieczarek i zawinąć całość w plasterki boczku. Pieczarki zawinąć w folię aluminiowa i grillować na średnio rozgrzanym grillu przez około 30 minut.

Smacznego :)