Sposób przygotowania:
Neapolitańskie portobello z masełkiem ziołowymPrzygotowanie masełka ziołowego

Miękkie masło przełóż do głębokiej miski. Do masła dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz posiekany koperek i natkę pietruszki.
Przypraw sola i pieprzem według uznania i zmiksuj mikserem do połączenia się składników.
Masełko wyłóż na kawałek pergaminu, zawiń i uformuj wałek, oba końce pergaminu skręć aby nadać pożądany kształt.
Masełko schładzaj przez co najmniej kwadrans. gotowe masełko odwiń z pergaminu i krój w cienkie lub grube plasterki.
Przygotowanie pieczarek

Pieczarki umyj, osusz ręcznikiem papierowym, odetnij nóżki. Oprósz pieczarki sola i pieprzem. Pomidorki umyj pod bieżącą wodą i przekrój na połówki.
Ułóż po plastrze prosciutto na każdej pieczarce. Następnie poukładaj pomidorki koktajlowe i porwaną na małe kawałki mozarellę.
Każdą pieczarkę owiń paskiem folii aluminiowej. Ułóż pieczarki na rozgrzanym grillu (tradycyjnym lub elektrycznym) i piecz przez 20-30 minut.
Przed podaniem na każdej pieczarce ułóż po plasterku masełka ziołowego.