milczek89

milczek89

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna przekąska na rodzinne uroczystości i imprezki ze znajomymi;) jeszcze lepiej smakują podawane z sosem czosnkowym lub meksykańskim.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Pieczarki obrać i lekko posolić. Mięso, cebulę, i podsmażone nóżki z pieczarek smażymy na patelni. Wciskamy czosnek, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Mięso powinno być dosyć pikantne.
Gotowym farszem napełniamy pieczarki i układamy je na blaszce. Pieczarki zapiekamy w piekarniku około 45 minut w 180C. Po minionym czasie wyciągamy je i posypujemy startym żółtym serem i znów do piekarnika ale już tylko na 10 minut i gotowe.