gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zbliża się Sylwester.. Warto w imprezowym menu zamieścić pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 3

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 3

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 3
Pieczarki myjemy i obieramy, obcinamy nóżki. Przygotowujemy farsz. Do mięsa mielonego dodajemy skrojoną na drobne kawałeczki cebulę i czosnek- 2 ząbki, Przyprawiamy pieprzem, solą, dodajemy jajko, mieszamy i tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy grzybki. Kładziemy je na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej odrobiną oleju, kapeluszami do spodu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Smacznego.