Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane musem kalafiorowymETAP 1:
Kalafior ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Wyjąć łyżką cedzakową na talerz i ostudzić. W wodzie po kalafiorze ugotować sprawiona fasolkę, również do miękkości. Odcedzić i ostudzić.
ETAP 2:
Warzywa przełożyć do blendera i zmiksować na gładko.
ETAP 3:
Ser pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zmiksowanych warzyw i po raz kolejny zblendować.
Przełożyć do miski. Doprawić solą i pieprzem.
ETAP 4:
Koperek drobno posiekać i dodać do miski. Dokładnie wszystko wymieszać.
ETAP 5:
Pieczarki oczyścić i obrać. Wyciąć ogonki, oprószyć solą i pieprzem. Mus kalafiorowy przełożyć do szprycy i wycisnąć ja na każdą z pieczarek. Cukinie pokroić na 6 grubych plastrów, każdy plaster na pół. W mus kalafiorowy wbić po dwie połówki cukinii.
Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec około 15-20 minut. Smacznego!
Magdalena88
Marika-
Holly
monikaT83
Od dwóch miesięcy inaczej się odżywiam i jest sporo warzyw w moim jadłospisie i żeby nie było nudno tak sobie kombinuję:)
Holly na pewno z brokułem wyjdzie, wystarczy,że ugotujesz go do miękkości.