agusol

agusol

Szef Kuchni
[Przepisów: 21]

Pieczarki grillowane z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smaczna, szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska dla wszystkich, którzy lubią sery pleśniowe, doskonała jako samodzielne danie lub jako dodatek.

Pieczarki grillowane z serem pleśniowym

Składniki:

Pieczarki grillowane z serem pleśniowym

 

  • 10 - 12 średniej wielkości pieczarek,
  • 150 g sera z niebieską pleśnią,
  • Garść rukoli
  • Kilka truskawek
  • ulubiona przyprawa do grilla
  • Zredukowany ocet balsamiczny

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki grillowane z serem pleśniowym
Pieczarki myjemy i oczyszczamy, usuwamy ogonki posypujemy przyprawą do grilla i układamy na grillu kapeluszami do góry. Grillujemy kilka minut na rumiany kolor, przekładamy i środki kapeluszy wypełniamy serem pleśniowym, grillujemy aż ser się rozpuści, podajemy od razu na rukoli z truskawkami polanej zredukowanym octem balsamicznym.