Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Grillowane pieczarki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Grillowane pieczarki z żółtym serem są szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Grillowane pieczarki z serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grillowane pieczarki z serem

 

Sposób przygotowania:

Grillowane pieczarki z serem
Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki. Odcinamy nóżki, które kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanej margarynie. Dodajemy pokrojone nóżki pieczarek, dusimy razem około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Dorzucamy starty na grubych oczkach ser żółty, dokładnie mieszamy. Faszerujemy kapelusze pieczarek. Pieczemy na grillu około 15-20 minut. Podajemy same lub np. z sosem czosnkowym.
Grillowane pieczarki z serem
Pieczarki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki. Odcinamy nóżki, które kroimy w niedużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanej margarynie. Dodajemy pokrojone nóżki pieczarek, dusimy razem około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Dorzucamy starty na gr