misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Pieczarki pasztetowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z pieczarek po ich oczyszczeniu wycinamy trzonki, a kapelusze lekko solimy. Do kapeluszy nakładamy pasztet.

Pieczarki pasztetowe

Składniki:

Pieczarki pasztetowe

 

  • 12 średnich pieczarek (15 dag),
  • 20 dag pasztetu,
  • sól,
  • 1 łyżka tłuszczu

Sposób przygotowania:

Pieczarki pasztetowe
Z pieczarek po ich oczyszczeniu wycinamy trzonki, a kapelusze lekko solimy. Do kapeluszy nakładamy pasztet. Układamy kapelusz nadzieniem do góry w naczyniu wysmarowanym masłem. W środek każdego wbijamy wykałaczkę. Wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy bez przykrycia ok. 10 min.