Sposób przygotowania:
Pieczarki pełne sera
Z pieczarek wykroić ogonki. Ogonki można przesmażyć razem z cebulką i włożyć razem z serami do pieczarek lub wykorzystać do czegoś innego np. do jajecznicy co też zrobiłam. Pieczarki oprószyć w środku solą i pieprzem.
Mini mozzarelle osączyć z zalewy. Pozostałe sery pokroić na małe kawałki. Do każdej pieczarki włożyć po kilka kwałków ulubionych serów. Na wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.
Pieczarki ułożyć na blaszcze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i zapiekać ok 30 minut. Pieczarki można też ugrillować na grillu.
Podawać na gorąco.
Mini mozzarelle osączyć z zalewy. Pozostałe sery pokroić na małe kawałki. Do każdej pieczarki włożyć po kilka kwałków ulubionych serów. Na wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.
Pieczarki ułożyć na blaszcze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i zapiekać ok 30 minut. Pieczarki można też ugrillować na grillu.
Podawać na gorąco.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki