migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pieczarki pełne sera

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pieczarki można nadziać różnymi ulubionymi serami. Można je zajadać same jako przekąskę lub np. z grzankami wtedy będą stanowić pożywny posiłek.

Pieczarki pełne sera Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki pełne sera

 

  • 10 bardzo dużych pieczarek
  • 100 g sera z pleśnią
  • 100 g serka topionego
  • 125 g małych mozzarelli
  • 120 g serka kamembert
  • 150 g sera żółtego
  • posiekana natka pietruszki
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki pełne sera
Z pieczarek wykroić ogonki. Ogonki można przesmażyć razem z cebulką i włożyć razem z serami do pieczarek lub wykorzystać do czegoś innego np. do jajecznicy co też zrobiłam. Pieczarki oprószyć w środku solą i pieprzem.

Mini mozzarelle osączyć z zalewy. Pozostałe sery pokroić na małe kawałki. Do każdej pieczarki włożyć po kilka kwałków ulubionych serów. Na wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.

Pieczarki ułożyć na blaszcze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i zapiekać ok 30 minut. Pieczarki można też ugrillować na grillu.

Podawać na gorąco. 
Pieczarki pełne sera
Z pieczarek wykroić ogonki. Pieczarki oprószyć w środku solą i pieprzem.
Pieczarki pełne sera
Mini mozzarelle osączyć z zalewy. Pozostałe sery pokroić na małe kawałki.
Pieczarki pełne sera
Do każdej pieczarki włożyć po kilka kwałków ulubionych serów. Na wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.