Sposób przygotowania:
Pieczarki z niespodzianką
Pieczarki obieramy, obmywamy (należy pamiętać aby nie trzymać pieczarki za długo pod strumieniem wody), odcinamy nóżki i drążymy otwór w pieczarce (nie za szeroki na brzegach). Jako, że nie lubię aby cokolwiek się marnowało: nóżki pieczarek możemy z czosnkiem wrzucić do blendera, dodać trochę mąki, jedno jajko, śmietanę, przyprawy, i zrobić dodatkowo kotleciki z pieczarkami. Następnie wkładamy, lekko upychając (aby nie zniszczyć pieczarki) NAJPIERW kawałeczek sera tostowego a później żółty ser. Ser tostowy jest lekko klejący więc będzie trzymał wszystko przed wypadnięciem, ser żółty utrzymuje tostowy tak aby ten nie wypłynął. Pieczarki maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na małym ogniu. Jeśli ktoś ma bardzo duże pieczarki, może je wcześniej trochę podgotować. Bardzo dobrze sprawdza się w roli dodatku do głównego dania :) Smacznego!!
kasik12
Malgosia*Ieper