Sposób przygotowania:
Pieczarki pod śmietanową kołderką
Takie pieczarki to doskonały dodatek np. do obiadu .
Pieczarki , myjemy , kroimy na drobne kawałki . Rozpuszczamy na patelni masło , dodajemy osuszone grzyby , podsmażamy razem z pokrojoną cebulą 10-15 minut . Doprawiamy grzyby do smaku , dolewamy śmietany , gotujemy aż sos śmietanowy zgęstnieje .
Pieczarki , myjemy , kroimy na drobne kawałki . Rozpuszczamy na patelni masło , dodajemy osuszone grzyby , podsmażamy razem z pokrojoną cebulą 10-15 minut . Doprawiamy grzyby do smaku , dolewamy śmietany , gotujemy aż sos śmietanowy zgęstnieje .
![Pieczarki pod śmietanową kołderką Pieczarki pod śmietanową kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-pod-smietanowa-kolderka-235349.jpg)
![Pieczarki pod śmietanową kołderką Pieczarki pod śmietanową kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-pod-smietanowa-kolderka-235350.jpg)
![Pieczarki pod śmietanową kołderką Pieczarki pod śmietanową kołderką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-pod-smietanowa-kolderka-235351.jpg)
grzegorzcook