Sposób przygotowania:
Pieczarki, smażone z migdałami:
Najlepiej całe pieczarki smaży się na Woku, można je bez problemu przewracać. Więc na rozgrzanego woka wlewamy oliwkę i dodajemy pieczarki, smażymy przez parę minut następnie dodajemy kostki rosołowe i pieprz, mieszamy i przykrywamy. Dodajemy drobniutko pokrojoną cebule i dusimy ciągle mieszając i ewentualnie podlewamy odrobiną wody (woda powoduje wydobycie z cebuli cukru). Dusimy i mieszamy do momentu aż cebula się prawie rozpuści i zacznie tworzyć bardzo gęsty sos. Teraz dodajemy płatki migdałów i masło. Mieszamy i przykrywamy, po chwili migdały staną się miękkie i mamy gotowy dodatek obiadowy :-) Ja pieczarki podałem z polędwicą wołową duszoną w winie :-) więcej fotek potrawy, http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1046/887/