malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pieczarki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lubię wszelkie warzywa podane w ciastach lub panierkach, ta przystawka jest bardzo smaczna. Możemy podawać z ulubionymi dipami.

Pieczarki w cieście

Składniki:

Pieczarki w cieście

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście
Pieczarki gotujemy chwilę w słonej wodzie, odcedzamy. Mleko, mąkę, paprykę, sól, jajko miksujemy na ciasto. Por kroimy w krążki. 1/3 ciasta mieszamy z porem. Pieczarki maczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju na złoto. Wykładamy też łyżką porcje masy z porem i smażymy złote placuszki. Odcedzamy na papierowym ręczniku.