Sposób przygotowania:
Pieczarki w cieście smakosza
Przygotowanie:
Pieczarki sprawdzić czy nie robaczywe.Dokładnie umyć,oczyścić.Nogi od pieczarek wyrzucić lub zasuszyć ( piękny zapach w kuchni). Kapelusze ugotować w wodzie z solą i cytryną około 5 minut.
Wyjąć,odsączyć.Z jajek,mleka i mąki wyrobić dokładnie ciasto o jednolitej konsystencji.Kapelusze obsypać mąką, mieszać w cieście i smażyć na gorącym oleju.
Pieczarki sprawdzić czy nie robaczywe.Dokładnie umyć,oczyścić.Nogi od pieczarek wyrzucić lub zasuszyć ( piękny zapach w kuchni). Kapelusze ugotować w wodzie z solą i cytryną około 5 minut.
Wyjąć,odsączyć.Z jajek,mleka i mąki wyrobić dokładnie ciasto o jednolitej konsystencji.Kapelusze obsypać mąką, mieszać w cieście i smażyć na gorącym oleju.