BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Pieczarki w cieście francuskim.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Efektowna przekąska na kolację i nie tylko.

Pieczarki w cieście francuskim. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki w cieście francuskim.

 

  • 4 duże pieczarki
  • gotowe ciasto francuskie
  • olej do smażenia
  • pieprz ziołowy
  • sól do smaku
  • ketchup
  • sos czosnkowy

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście francuskim.
4 duże pieczarki myjemy i kroimy na cztery części.Smażymy na oleju , doprawiamy solą i pieprzem , odsączamy z nadmiaru tłuszczu , najlepiej na papierowym ręczniku . Gotowe ciasto francuskie kroimy na 15 kwadratów jednakowej wielkości . Na każdym kwadracie kładziemy pieczarkę ogonkiem do góry . Robimy pakieciki , tak , aby ogonek pieczarki wystawał poza ciasto . Pakieciki układamy w blaszce , wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia . Pakieciki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 10-15 minut . Są smaczne z ketchupem , jak również z sosem czosnkowym .
Pieczarki w cieście francuskim.
Umyte pieczarki kroimy na ćwiartki i smażymy.
Pieczarki w cieście francuskim.
Ciasto kroimy w kwadraty , ukladamy na nich pieczarki .
Pieczarki w cieście francuskim.
Ciasto lepimy tak , aby ogonek pieczarki wystawał .
Pieczarki w cieście francuskim.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C .