gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Pieczarki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki konserwowe można podawać jako przystawkę, jako dodatek do mięsa i wędlin.

Pieczarki marynowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki marynowane

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki marynowane
Pieczarki płuczemy gotujemy je w wodzie z dodatkiem soli i soku z cytryny przez 5 minut. Następnie odcedzamy przelewamy zimną wodą. Pieczarki przekładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę Do garnka obieramy i kroimy w talarki marchewkę następnie cebulę kroimy w krążki dodajemy do marchewki warzywa zalewamy wodą z octem dodajemy sól, cukier i przyprawy - gotujemy. Gorącą zalewę nalewamy do pieczarek w słoiku - zakręcamy. Przygotowane pieczarki pasteryzujemy 15 minut.
Pieczarki marynowane
Pieczarki gotujemy z sokiem z cytryny i solą
Pieczarki marynowane
Podgotowane pieczarki przekładamy do słoików
Pieczarki marynowane
Gotujemy zalewę nalewamy do słoików z pieczarkami
Pieczarki marynowane
Przygotowane słoiki zakręcamy pasteryzujemy