kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Pieczarki w śmietanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cebulę pokroić drobno usmażyć i przełożyć do rondelka,

Pieczarki w śmietanie

Składniki:

Pieczarki w śmietanie

 

  • pieczarki 0,5 kg
  • cebula 2 sztuki
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • kostka cebuli knorr 1 sztuka
  • sól 1 szczypta w/g uznania
  • pieprz 1 szczypta w/g uznania
  • śmietana gęsta 4 łyżki
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • woda 4 szklanki

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w śmietanie
następnie pieczarki pokroić na 4 i usmażyć przełożyć do cebuli. Podlać wodą dodać sól, pieprz i kostki i dusić pod przykryciem ok. 20 minut aby sos odparował. Zagęścić zawiesiną z mąki i wody, zdjąć z ognia, dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami lub jako przekąskę.