katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki w zalewie wg katarzynki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki na pomidorowo..

Pieczarki w zalewie wg katarzynki

Składniki:

Pieczarki w zalewie wg katarzynki

 

 

  • Składniki na zalewę
  • koncentrat pomidorowy4-5łyżek
  • ketchup 7-8 łyżek
  • cukier ok3/4szklanki
  • ocet ok10 łyżek
  • liść laurowy2-3 szt
  • ziele angielskie3-4
  • woda 1litr
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w zalewie wg katarzynki
Pieczarki umyć,osączyć,jeśli trzeba obrać.Przyciąć ogonki.Jajka wybić, rozkłócić z wodą. Przygotowane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.Przygotować zalewę. Wszystkie wymienione w przepisie składniki na zalewę zagotować.W przepisie napisałam np 2-3 albo ok dlatego że dodaję składniki wg smaku .Cebulę obrać,pokroić w krążki. Ogórki pokroić w plasterki.Przygotowane pieczarki układać w naczyniu warstwami: pieczarki-cebula.Całość przykrywamy ogórkami. Zalewamy gorąca zalewą.Stawiamy do wystudzenia. Gdy przestygną wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.