mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Książka Kucharska: Cukinia na wszystkie sposoby

Pieczarki z grilla nadziewane cukinią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Na grillu nie tylko mięso można grillować, polecam pieczarki

Pieczarki z grilla nadziewane cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki z grilla nadziewane cukinią

 

  • 8 pieczarek dużych
  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula czerwona
  • 6 szt pomidorki koktajlowe
  • Oregano gałązki
  • ¼ ogórka zielonego
  • 5 dkg sera feta
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla pikantnej
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z grilla nadziewane cukinią
Pieczarki obieram ze skórki. Wydrążam środek. Kaszę gotuję 15 minut. Przesypuję do miseczki. Cukinie kroję w kostkę, cebulkę w piórka. Na patelni na oleju przesmażam cebulkę, dodaję cukinię. Mieszam z kaszą, pokrojoną papryczką chili, dodaje przyprawę do grilla. Pieczarki posypuję przyprawą do grilla, napełniam farszem, dodaję pomidorki koktajlowe, pokruszony ser. Zawijam każdą sztukę osobno w folie aluminiową posmarowaną olejem. Grilluję około 15 minut. Podaję z oregano gałązką.
Pieczarki z grilla nadziewane cukinią
Pieczarki cukinia pomidorki kasza gryczana
Pieczarki z grilla nadziewane cukinią
Kasza ugotowana cukinia przesmażona ppapryczka dodana
Pieczarki z grilla nadziewane cukinią
Pieczarki borane napełnione farszem zawiniętę w folię
Pieczarki z grilla nadziewane cukinią
Pieczarki na grillu w folii aluminiowej 15 minut okolo grillować