Kotlety drobiowe z grilla

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Te pyszne i nietłuste Kotlety drobiowe z grilla to jedna z wielu ulubionych potraw.

Kotlety drobiowe z grilla

Składniki:

Kotlety drobiowe z grilla

 

  • 40 dag mielonego drobiowego mięsa
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka Vegety Light
  • 2 łyżki bułki tartej
  • oliwa do smarowania
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 3 pieczarki
  • pasta warzywna Ajvar

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe z grilla
Dobrze wymieszać składniki: mielone mięso, 5 dag sera, natkę, Vegetę Light. Uformować płaskie kotlety, obtoczyć

w tartej bułce i ułożyć na wysmarowanym oliwą ruszcie. Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia na wierzchu kotletów położyć plasterki pomidora bez skórki, plasterki podsmażonej cebuli i pieczarki. Polać pastą warzywną Ajvar wymieszaną z łyżką sera żółtego.