Sposób przygotowania:
Nadziewane pieczarki z grilla wg Hrabiny
Pieczarki umyć i wydrążyć "nóżki" . Czosnek obrać i pokroić w słupki. Każdą z pieczarek naszpikować 3 słupkami czosnku. (Wymyśliłam taką metodę, że do kapelusza od wewnątrz wkładam słomkę do napojów, a ona ładnie wycina mi otwory na słupki). Cukinię umyć, (nie obierać) i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulkę pokroić i dodać do cukinii. Wymieszać z olejem z suszonych pomidorów, doprawić solą i pieprzem. Uzyskany farsz nałożyć do kapeluszy. Brokuł umyć i podgotować w lekko osolonej wodzie. Podzielić na różyczki i nakładać na farsz. Pomidory suszone pokroić i układać w towarzystwie brokuła. Doprawić cząbrem. Na wierzch utrzeć żółty ser i posypać czarnuszką. Jeśli grillujemy tradycyjnie na brykiecie czy węglu dodać kilka ziaren jałowca dla uzyskania aromatycznego zapachu. Grillować ok 15-20 min.