Sposób przygotowania:
Pieczarki z mortadelą w kapuście
Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy przez chwilę na maśle. Następnie do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.Całość podsmażamy do momentu, aż pieczarki będą miękkie. Na liściach kapusty pekińskiej układamy po plastrze mortadeli. Następnie na liście kapusty i mortadelę wykładamy podsmażone pieczarki. Całość zawijamy tak jak gołąbki (można związać nitką, aby nam się nie otwierały). Do głębszej patelni wlewamy dwie szklanki wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, kostkę rosołową oraz przyprawę do dań Kucharek. Doprowadzamy do wrzenia, po czym w sosie układamy "gołąbki" i całość dusimy do momentu, aż kapusta będzie miękka. "Gołąbki wyciągamy (usuwamy nitkę, jeżeli były związane) i układamy na półmisku. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do sosu. Zagotowujemy. Sosem polewamy "gołąbki" na półmisku.