Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pieczarki z pęczakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Kasza pęczak z pieczarkami to ekspresowo szybkie danie w dodatku smakujące nieziemsko, a przepis jest banalnie prosty.

Pieczarki z pęczakiem

Składniki:

Pieczarki z pęczakiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z pęczakiem
Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim posiekaną w kostkę cebulkę, po chwili dodaj pokrojone pieczarki (najbardziej aromatyczne są te duże z ciemnymi blaszkami).

Do rondelka wsyp kaszę pęczak i dolej bulion, całość zagotuj a kiedy kasza zmięknie i napęcznieje dodaj podduszone pieczarki.

Kiedy cały bulion odparuje a pęczak całkowicie zmięknie dodaj tymianek i grubo mielony pieprz.