Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Faszerowana papryka pieczarkami i pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Papryka faszerowana kaszą pęczak, pieczarkami, serem grana padano, jajkami oraz świeżymi ziołami. Pyszne pożywne danie, które robi się prawie samo;)

Faszerowana papryka pieczarkami i pęczakiem

Składniki:

Faszerowana papryka pieczarkami i pęczakiem

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka pieczarkami i pęczakiem
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Paprykę myjemy kroimy na pół i przekładamy do naczynia. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Pokrojone drobno pieczarki dusimy z cebulką. Dodajemy przeciśnięte przez praskę jajka, starty ser, zioła i przyprawy. Wsypujemy ugotowany pęczak. Wszystko razem mieszamy. Farszem napełniamy paprykę.Na każdą paprykę kładziemy łyżkę wiejskiej śmietany i zapiekamy w 180 - 190 stopniach C około 35 - 40 minut.