Sposób przygotowania:
Pieczarki zapiekane.
Pieczarki oczyścić i umyć. Odciąć nóżki i pokroić w kostkę. Obieramy 1 cebulę i 1 pomidora i także kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło (najlepiej roślinne) i wrzucamy cebulę oraz pieczarki. Dodajemy pomidora i 3 pokrojone ząbki czosnku. Doprawiamy solą. W tym czasie kiedy wszystko się smaży drobno siekamy natkę pietruszki, zaś na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser żółty. Białko ubijamy w miseczce na sztywno. Do masy na patelni dodajemy białko, starty ser i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy. Kapelusze pieczarek napełniamy naszym przygotowanym na patelni farszem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 225 stopni przez około 10-15 minut. Czas przygotowania około 15 minut plus około 15 na zapiekanie. Smacznego:)