Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Pieczarki zapiekane w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczarki można podawać na zimno i ciepło

Pieczarki zapiekane w piekarniku

Składniki:

Pieczarki zapiekane w piekarniku

 

  • Cebula 2 szt Pietruszka 1 natka Białko 2 szt Kucharek Pieprz Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki zapiekane w piekarniku
Pieczarki oczyszczamy i myjemy, Nóżki odrywamy , kroimy w bardzo drobną kosteczkę,Cebulę obieramy myjemy kroimy w drobną kosteczkę, Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy pieczarki, dodajemy cebulę i smażymy. doprawiamy kucharkiem , pieprzem, zestawiamy z ognia , studzimy, Natkę pietruszki dokładnie umyć i drobniutko kroimy, Ser ścieramy na tarcę o grubych oczkach, Białko ubijamy na sztywną painę. Do pieczarek i cebuli dodajemy stopniowo białko, starty ser, pietruszkę i delikatnie mieszamy. Kapelusze pieczarków wypełniamy przygotowanym farszem,Piekarnik nagrzewamy do tem. 220 s C , i do nagrzanego piekarnika wkładamy pieczarki, i zapiekamy ok 15-20 min.