Sposób przygotowania:
Pieczarki zapiekane w piekarniku
Pieczarki oczyszczamy i myjemy, Nóżki odrywamy , kroimy w bardzo drobną kosteczkę,Cebulę obieramy myjemy kroimy w drobną kosteczkę, Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy pieczarki, dodajemy cebulę i smażymy. doprawiamy kucharkiem , pieprzem, zestawiamy z ognia , studzimy, Natkę pietruszki dokładnie umyć i drobniutko kroimy, Ser ścieramy na tarcę o grubych oczkach, Białko ubijamy na sztywną painę. Do pieczarek i cebuli dodajemy stopniowo białko, starty ser, pietruszkę i delikatnie mieszamy. Kapelusze pieczarków wypełniamy przygotowanym farszem,Piekarnik nagrzewamy do tem. 220 s C , i do nagrzanego piekarnika wkładamy pieczarki, i zapiekamy ok 15-20 min.