Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pieczarki zapiekane z mięsem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczarki zapiekane z mięsem są smaczne i są świetnym dodatkiem do obiadu lub jako przekąska.

Pieczarki zapiekane z mięsem i serem

Składniki:

Pieczarki zapiekane z mięsem i serem

 

  • 10 dużych pieczarek
  • 30 dag ugotowanego filetu z kurczaka
  • 20 dag selera naciowego
  • 3 łyżki oliwy
  • 10 plastrów sera zółtego
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki zapiekane z mięsem i serem
Pieczarki umyć, osuszyć, odciąć nóżki. Kapelusze posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 min. Ugotowaną pierś z kurczaka wraz z selerem pokroić w drobną kostkę, dodać natkę pietruszki, dwie łyżki oliwy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Kapelusze pieczarek oprószyć solą, napełnić farszem, przykryć plastrem sera i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 2 min. Podawać od razu po przygotowaniu, z plasterkami pomidora.