Sposób przygotowania:
Pieczarkowa na kościach
Kości albo żeberka myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Marchew obieramy, por oczyszczamy, wszystko myjemy i dokładamy do mięsa. Solimy trochę i gotujemy.
Dodajemy natkę pietruszki(część można zostawić do posypania na makaron) i pieczarki (można je poddusić na maśle.
Na koniec do zupy dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem posypanym marchewką i natką pietruszki.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Marchew obieramy, por oczyszczamy, wszystko myjemy i dokładamy do mięsa. Solimy trochę i gotujemy.
Dodajemy natkę pietruszki(część można zostawić do posypania na makaron) i pieczarki (można je poddusić na maśle.
Na koniec do zupy dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem posypanym marchewką i natką pietruszki.