katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowa na kościach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna zupa.. ja troszkę zagęszczam mąką bo domownicy lubią "gęściochę"a ja wolę taką zwyczajną ze śmietaną.

Pieczarkowa na kościach

Składniki:

Pieczarkowa na kościach

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa na kościach
Kości albo żeberka myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki.

Marchew obieramy, por oczyszczamy, wszystko myjemy i dokładamy do mięsa. Solimy trochę i gotujemy.

Dodajemy natkę pietruszki(część można zostawić do posypania na makaron) i pieczarki (można je poddusić na maśle.

Na koniec do zupy dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem posypanym marchewką i natką pietruszki.