Sposób przygotowania:
Pieczarkowa zupa
1.Pieczarki obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w półplasterki. 2.Warzywa obieramy,myjemy i osuszamy.Cebulę drobno kroimy,a marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3.W garnku roztapiamy masło i wrzucamy pieczarki i warzywa,chwilę przesmażamy,następnie zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości. 4.Śmietanę mieszamy z mąką pszenną,dodajemy 2-3 łyżki gorącej zupy,żeby zahartować śmietanę,i przelewamy do zupy. 5.Zupę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy drobno posiekany koperek.
Nina W.
Babeczka35
Dziękuję.Zupy zimową porą smakują najlepiej:)
karola25
!
Babeczka35
Dziękuję;)
Netka
Babeczka35
Polecam,bo bardzo pyszna:)