Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczna zupa z groszkiem ptysiowym

Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym
Udko wkładamy do garnka, zalewamy 2 litrami wody, dodajemy takie przyprawy jak jarzynke, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy do miekkości mięsa, po czym udko wyciagamy. Pieczarki ucieramy na grubych oczkach, przekładamy do naszego wywaru i gotujemy całość do miękkości grzybków, dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze chwile. Gorącą zupę przelewamy do talerzy i dodajemy po 2 garści groszku ptysiowego. Jemy
Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym
Gorącą zupę przelewamy do talerzy i dodajemy po 2 garści groszku ptysiowego.
Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym
Gorącą zupę przelewamy do talerzy i dodajemy po 2 garści groszku ptysiowego.