Sposób przygotowania:
Pieczarkowce z seremPrzygotowanie ciasta
Ciasto: Drożdże razem z cukrem rozpuszczam w wodzie. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję rozpuszczone drożdże, olej oraz sól. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką, przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.
Przygotowanie pieczarek
Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w piórka. Pieczarki razem z cebulą podsmażam na oliwie. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Formowanie placuszków
Z wyrośniętego ciasta formuję owalne placuszki. Układam na blaszce.
Wyłożenie pieczarek
Nakładam porcje pieczarek.
Posypanie serem
Wierzch posypuję starym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Pieczarkowce piekę 25 minut w temperaturze 210 stopni.