paprotka25

paprotka25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Zapiekanki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chrupiące zapiekanki z pieczarkami i serem

Zapiekanki z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z pieczarkami

 

  • 4 kajzerki
  • 70 dag pieczarek
  • 8 plastrów sera żółtego
  • masło do posmarowania bułek
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z pieczarkami
Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. W rondlu podgrzewamy olej i wkładamy pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na początku często mieszamy aby się nie przypaliły, gdy puszczą sok dusimy do miękkości. Bułki przekrawamy na połówki. Każdą smarujemy masłem (niezbyt grubo) Na każdą bułkę nakładamy pieczarki i kładziemy plaster sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 st C i zapiekamy chwilę (ok 5min) aby ser się dobrze rozpuścił. Podajemy na gorąco. Bardzo dobrze smakują z ketchupem. Smacznego :)
Zapiekanki z pieczarkami
Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki
Zapiekanki z pieczarkami
Pokrojone pieczarki wrzucamy do rondla na rozgrzany olej i dusimy do miękkości
Zapiekanki z pieczarkami
bułki przekrawamy na połówki, smarujemy masłem i nakładamy pieczarki
Zapiekanki z pieczarkami
Na każdą zapiekankę kładziemy plaster sera i zapiekamy

Tagi:

sery ser