Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bułki z nadzieniem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie i smaczne bułki z pieczarkami.

Bułki z nadzieniem pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki z nadzieniem pieczarkowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki z nadzieniem pieczarkowym
Cebulę posiekać w drobną kostkę, pieczarki umyć i drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać. Na maśle z dodatkiem oleju podsmażyć cebulę i czosnek, po paru minutach przemieszać i dodać pokrojone pieczarki. Pieczarki posolić i popieprzyć, dusić, aż puszczą sok. Odparować płyn z pieczarek, doprawić do smaku. Bułki wydrążyć, nałożyć do nich pieczarki. Ewentualnie przekładać warstwami – pieczarki, ser, ketchup.
Bułki z nadzieniem pieczarkowym
Pieczarki pokroić w małe kawałki, cebulę posiekać w kostkę.
Bułki z nadzieniem pieczarkowym
Cebule podsmażyć na rozgrzanej patelni..
Bułki z nadzieniem pieczarkowym
Po kilku minutach dodać pieczarki i posolić.
Bułki z nadzieniem pieczarkowym
Dusić razem, odparować sok z pieczarek i doprawić do smaku.

Tagi:

bułki